Hva er overskuddsvarer med mening?
Overskuddsvarer med mening - bærekraftprosjektet som gir skoler med rørutdanning muligheten til å kjøpe saneringsvarer til en god pris. Ved å redusere avfall og støtte utdanningsinstitusjoner, tar vi ansvar for både miljøet og fremtidens rørleggere.
Are (Fagsjef) fra Rørentreprenørene sammen med lærere fra pilotskolene Stovner, Kuben og Skedsmo.
Dette er et bærekraftprosjekt som går ut på at skoler med rørutdanning skal få kjøpe saneringsvarer til en god pris.
I bransjen generelt og hos oss saneres det mye varer som ofte er fullt brukbare. Dette er i strid med det grønne fokuset og bærekraft og hvor vårt mål er å minimere den totale miljøpåvirkningen til våre produkter. Vi har på bakgrunn av dette vurdert ulike muligheter for å kunne redusere avtrykk ved å sanere mindre av varer som ikke kan selges.
I flere år har vi støttet enkelte skoler med noen av saneringsproduktene, men dette har vært avhengig av lokale ildsjeler og deres kontakter mot skolene. I den forbindelse kom idéen til prosjektet for å sette dette i system og at våre saneringsvarer kunne gi mening for noen andre. Min kollega Kjersti Andresen og jeg begynte å konseptualisere prosjektet, og ga det navnet - Overskuddsvarer med mening.
Deretter presenterte vi dette for Rørentreprenørene v/Fagsjef Are Skaar Nielsen, som stilte seg svært positive til prosjektet, og samarbeidet var i gang. Vi ble enige om å starte en pilot med noen utvalgte skoler for å teste både interesse og behov. Skolene som ble tatt ut i piloten ble Stovner, Kuben og Skedsmo, og under våre besøk ble det raskt avklart at interessen for prosjektet var stort da de og andre skoler opplever stor mangel på både riktig og nok utstyr.
Det betyr at det prosjektet som i utgangspunktet ble satt i gang for bærekraft også fikk en annen viktig betydning, nemlig å bidra til at rørelever har både riktig og nok utstyr under utdanning og at det blir mindre avstand mellom lære og arbeidsliv. Som stor aktør i bransjen ønsker vi å ta et større samfunnsansvar og sikre best mulig rørutdanning i Norge - Bærekraft gir økt lærekraft.
Skolene har nå begynt å handle, og piloten skal vurderes i løpet av vinteren. Målet er å kunne koble på resterende skoler i Norge i løpet av 2025.
Sammen tar vi ansvar for både miljøet og rørutdanningen, hvor vi bidrar til at rørelever får like muligheter under utdanning – vi heier på fremtidens rørleggere.
Siste nytt fra Brødrene Dahl