Overskuddsvarer med mening

Vi styrker vårt samfunnsengasjement med fokus på miljø og bærekraft, hvor våre overskuddsvarer får en verdi og mening for andre.

 

Ett av våre bærekraftmål er å minimere den totale miljøpåvirkningen til våre produkter, og i den forbindelse har vi sett på ulike muligheter for å kunne redusere avtrykk ved å kaste mindre av våre varer som ikke kan selges.

Overskuddsvarer | bærekraft | pilotprosjekt | Brødrene Dahø

Fra venstre: Nils Arne Lundsvoll Løkken fra Kuben VGS, Thomas Kristensen fra Skedsmo VGS, Mohammad Bahjat Abdul Rahman fra Stovner VGS og Are S. Nielsen fra Rørentreprenørene

I samarbeid med Rørentreprenørene har vi startet en bærekraftspilot, hvor utvalgte skoler med rørutdanning skal kunne få kjøpe overskuddsvarer til en god pris. På denne måten får våre egne overskuddvarer en verdi og mening for noen andre, og prosjektet har fått navnet Overskuddsvarer med mening. På bakgrunn av svak økonomi blant mange skoler, hvor det er mangel på både riktig og nok utstyr vil prosjektet også bidra positivt til undervisningen. 

De videregående skolene som er med i piloten er Stovner, Skedsmo og Kuben. I løpet av vinteren, vil vi vurdere piloten og håper på å kunne inkludere resten av skolene i løpet av 2025.

Les også

Slik styrker vi vår innsats for en mer bærekraftig verden

Sammen tar vi ansvar for både miljøet og rørutdanningen, hvor vi bidrar til at rørelever får like muligheter under utdanning – nok og riktig utstyr. 

12.09.2024
Brødrene Dahl